Hemsidebytet genomfört!

  • 12 dec 2022

Så har då bytet från Idrottonline till KanslietOnlines hemsidelösning genomförts och nu hoppas vi (eller i alla fall jag) att det kommer att vara beständigt ett tag framöver.

Så varför byter vi? I september 2021 meddelade Riksidrottsförbundet att deras hemsidelösning avvecklas. Samtidigt meddelade Svenska Orienteringsförbundet att man skulle se på förslag till nya plattformar för distrikt och föreningar. I väntan på det undersöktes några olika alternativ som t.ex. Wordpress och Wix. När förbundet i somras kom med sin rekommendation landade vi till sist i valet av KanslietOnline. Detta dels eftersom de är en av leverantörerna som Svenska Orienteringsförbundet samarbetar med, dels för att det en hyggligt lättarbetad plattform. Vi hoppas och tror därför att det är en lämplig lösning som kommer att bestå ett bra tag framöver men även utvecklas.

Eftersom avvecklingen endast rör Idrottonlines hemside-del fortsätter vi administration av bland annat aktiviteter och medlemmar i Idrottonline, vilken man kommer åt via https://login.idrottonline.se/. Skulle det visa sig att Idrottonline även lägger ner denna del har KanslietOnline möjlighet till medlemshantering, fakturering, redovisning av aktiviteter med mera.

Det som för tillfället främst saknas är integrationen mellan KanslietOnlines kalender och Eventor samt aktiviteter i Idrottonline. Finns det aktiviteter som skall läggas in i kalendern är det därför lämpligt att skicka e-post till info@gotlandsbrook.com, så att vi kan hålla kalendern uppdaterad. Detsamma gäller om det finns förslag på annan information som saknas eller för den delen är felaktig.

Som ni ser är utseende och struktur på hemsidan snarlik den vi hade på Idrottonline. Det beror mest på att det i första skedet handlat om att lära sig plattformen, bygga en ny sida och flytta informationen. Det har tagit sin tid och därför har det inte varit läge att ägna sig  alltför mycket åt omstrukturering samt färg och form. Det finns, som vanligt, alltså mer att göra och är någon intresserad av den typen av arbete, kan ni gärna höra av er till mig. Det är en fördel att ha lite koll på HTML och CSS men inte nödvändigt.

/Håkan