Anmälan till aktiviteter i Eventor

Generellt om Eventor

I Svenska orienteringsförbundets centrala system Eventor finns information om tävlingar, motionsaktiviteter och vissa andra aktiviteter. Det är också här man anmäler sig till sådana aktiviteter.

Aktiviteter i Eventor har vanligen en sista anmälningsdag. För att slippa betala efteranmälningsavgift skall man alltså anmäla sig i tid.

Som grundinställning visas samtliga registrerade tävlingar men det går att förfina sökningen genom att filtrera på och kombinera vissa begrepp som t.ex distrikt och månad.

Klicka på den aktivitet du är intresserad av så öppnas en ny sida där information som sista anmälningsdag, länk till anmälan, Inbjudan med mera visas. Notera att det kan saknas information långt innan en aktivitets genomförande.

Logga in som medlem i en klubb

1. Om du är medlem i en klubb väljer du "Logga in" uppe i högra hörnet i Eventor och fyller i användarnamn och lösenord i rutan "Jag loggar in med mitt personliga Eventor-användarnamn och lösenord".

2. Användarnamnet är antingen ditt personnummer, ååmmddxxxxx, eller ett genererat användarnamn du bör ha fått i samband med ditt medlemskap.

3. Ange lösenord. Har du glömt det går du till Idrottonline och klickar på "Glömt lösenordet?" Fyll i ditt användarnamn och klicka på "Skicka återställningslänk" så skickas information till den e-postadress du angivit vid medlemsansökan.

Får du ingen e-post? Kontrollera skräpposten och fundera även på om du har bytt e-postadress men inte uppdaterat i Idrottonline. Skicka e-post till info@gotlandsbrook.com om du har frågor, vill ha hjälp med att kontrollera eller uppdatera e-postadressen eller återställa lösenordet.

Logga in men är inte medlem i en klubb

1. Om du är inte är medlem i en klubb kan du ändå anmäla dig till aktiviteter i Eventor men då som "klubblös". I det fallet behöver du dock skapa ett inloggningskonto genom att registrera dig.

2. Beroende på vad du planerar framöver, t.ex. att bli medlem i en klubb eller vara "klubblös" även fortsättningsvis, får du välja "rätt" alternativ och fylla i de uppgifter som efterfrågas.

Anmälan till individuell aktivitet

1. Då du loggat in till Eventor kan du anmäla dig antingen genom att:
- i kalendern klicka i rutorna till höger för den eller de aktiviteter du vill delta i och därefter klicka på knappen "Anmäl till förbockade tävlingar" ovanför kalendern
eller
- om du har valt att gå in på en specifik aktivitet klicka på knappen "Anmäl" i rutan "Anmälan" till höger.

2. I nästa steg får du välja du den klass du vill anmäla dig till. Har du sedan tidigare angivit en klass som skall vara "förstahandsval", under "Personliga inställningar" i Eventor, kommer den att vara förvald var gång du skall anmäla dig. Finns det fler klasser du tillåts anmäla dig till visas dessa i rullistan. I så fall är det bara att välja en annan om du så önskar.

Här visas även numret på din Sportident-pinne om den är registrerad i Eventor, vilket  också kan göras under "Personliga inställningar". 

Har du ingen egen SI-pinne lämnar du fältet tomt. Vanligtvis kommer du då att tilldelas en hyrpinne från tävlingssekretariatet som du hämtar på tävlingen / aktiviteten, innan start.

3. Tryck slutligen "Spara" så har du anmält dig.

4. Notera att du kan ändra din anmälan och även avanmäla dig fram till dess anmälan stängs. Det gör du genom att logga in och välja aktiviteten du vill ändra / avanmäla dig från.

Därefter klickar du på knappen "Ändra anmälan" i rutan "Anmälan" till höger. Du kan då byta klass, ange eller ändra numret på din SI-pinne, eller avanmäla dig från aktiviteten.

Anmälan till stafett

Till stafetter/budkavlar görs anmälan vanligen enligt en annan procedur, till exempel genom intresseanmälan till en specifik person eller uttagningskommitté. Hur anmälan går till och till vem anges specifikt för var stafett,

Mer information om anmälan

För en mer detaljerad beskrivning om hur du anmäler dig kan du läsa guiden Anmälan till tävling som tagits fram av Eventor.

Ange personliga inställningar i Eventor

Om du önskar ange en förinställd klass och / eller nummer på SI-pinne kan du göra det genom att logga in på Eventor och sedan välja menyalternativet "Mina sidor" längst upp.

I den meny som nu visas till vänster väljs "Personliga inställningar". Välj därefter fliken "Tävling".

Nu kan du ange en klass som skall vara ditt "förstahandval" vid anmälan. Du kan även ange ett andra- och tredjehandval om de föregående inte finns. Endast de klasser du tillåts anmäla dig till visas i rullistan. Här anger du även nummer på din SI-pinne.

Tryck till sist "Spara" och du är klar.