Om Gotlands Bro OK

1970 var året då Gotlands Bro OK bildades som en utbrytning ur Bro SK. Orienteringsklubben satsade direkt vid starten på ungdomsverksamhet vilken är stor än idag. När våra vår- och höstkurser genomförs, på tisdagskvällarna, är det inte ovanligt med 100 - 150 barn, ungdomar och vuxna på plats vid klubbstugan Kinnerstugan cirka 15 km norr om Visby.

Klubbens huvudverksamhet är orientering men vi anordnar årligen även motionsloppet Jungfruloppet. Eftersom det är löpning vi ägnar oss åt gör vi inte som många andra klubbar och drar upp skidspår på vintern, istället skottar vi oftast elljusspåren så att vi kan springa. När vädret tillåter kan man med fördel istället åka skidor vid VOK-stugan eller Svaidestugan. På vintern finns däremot möjlighet att åka pulka, snowracer eller annan lämplig farkost i en ganska rejäl backe precis intill stugan. 

Våra spår innefattar 1,1 och 2,5 km med elljus, 5 och 14 km samt en elljusbelyst hinderbana. Vid klubbstugan finns även möjlighet till dusch mot en liten peng, i en helt nyrenoverad byggnad,

Gotlands Bro OK brukar vara representerat vid alla större budkavlar och tävlingar som till exempel Tiomila, 25-Manna och Jukkola. I dessa tävlingar deltar vi under namnet Gotland Orienteringsförbund tillsammans med övriga ol-klubbar.

Är du sugen på att börja springa orientering, eller är du nyinflyttad orienterare på ön?
Då tycker vi självklart att du skall välja att vara med i vår klubb!